Och bilen, den går bra?

0
397

Oj vad det har snackats om peak-auto, dvs att bilförsäljningen har toppat. Finanskanalerna på TV har ägnat timmar på att förklara att försäljning har nått sitt tak efter enorma tillväxtsiffror under några år. De förarlösa bilarna och elbilarna som förväntas ta över verkar framförallt vara en dröm för dem som bor i mer storstäder som skulle älska att slippa kö-köra i 5 km/h.

Männen på landet däremot, japp det är mest män som köper trucks, de vill ha sin rejäla pickup som de kan glida runt i. Fords oväntade stora vinst på 1.6 miljarder dollar för tredje kvartalet 2017 var framförallt drivet av truckarna i F-serien.

Varför är det viktigt?

Amerikanska biltillverkarna har länge haft stora problem och verkar ha hittat lite av sin nisch då de asiatiska biltillverkarna till stor del har tagit över SUV-kategorin med stora framgångar för Mazda, KIA och Toyota. I kategorin stora pickups är det framförallt amerikanska tillverkare som dominerar och kundgruppen är också väldigt pro-america. Helt enkelt den vanliga Trumpväljaren på landet som älskar fotboll och tailgating.

GM har gått riktigt bra sedan i somras och aktien är upp 25% på helåret. Ford har däremot det jobbigare trots det fina resultatet är man ned några procent för året och aktien gick knappt upp på den starkt ökade vinsten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here