Yxan har redan börjat gå på Nordea

0
436

I kvartalsrapporten fick vi bekräftat det vi har hört under den senaste tiden i gångarna runt Mood gallerian i Stockholm. Under den senaste månaden har en hel del folk fått lämna det relativt nybyggda huvudkontoret och fått gå från Nordea på dagen.

Totalt ska alltså 6.000 tjänster bort varav 2.000 konsulter som får lämna. Det är med andra ord inte bara “billig kontorspersonal” som får gå när Nordea fortsätter med sitt simplification program. Det är även en hel del seniora medarbetare med högre löner som får lämna mot yngre mer digitaltänkande individer.

Vad spelar det för roll?

Ja det är bara ytterligare ett exempel på digitaliseringen i samhället. Antalet kontor kommer att fortsätta att minska men det är inte bara där utan när väl AI slår igenom fullt ut så kommer vi få se på de stora uppsägningar inom den mer personalintensiva operativa hanteringen så som exempelvis kundtjänst och back-office funktionerna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here